משיח לא בא

https://www.youtube.com/watch?v=-0i3mev5EvQ

יושבים שעות / מחכים שמשיח יבוא
משיח איש מפתח / ידו בכל ויד כל בו
ענן סמיך / וירוחם ממצמץ בשפתיו יהודה מסתכל בשעון / ומפלבל בעיניו משרד בצפון / ארציאלי בע"מ יועץ אחר הצהריים / ובחוץ העולם מתרוצץ לוחץ זמזם עונה / תביאי לנו קפה. משיח לא בא משיח גם לא מטלפן... שתיקה כללית / חמישה אנשים מתוחים הדלת נפתחת / וירדנה כולה חיוכים השחור ליהודה / התה לארציאלי הבן ירדנה יוצאת / עזרא לא מפסיק לעשן הנה כי כן מתחלפת / שעה בשעה זקן ארציאלי יודע / שהוא לא טעה נוטף זיעה ומרעים / בקולו על הבן. משיח לא בא משיח גם לא מטלפן... פעמון הכניסה / מנסר את אוושת המזגן מקפיץ את ירוחם לדלת / חותך בעשן ארציאלי הבן / מסתכל על אביו מהצד ובפתח מתגלה / שוטר עם הכובע ביד ויהודה אומר / משהו בטח קרה אומר לו ירוחם / סתם לא שולחים משטרה אומר השוטר הייתה תאונה. ולכן משיח לא בא משיח גם לא מטלפן... תאונה למי / שואל ארציאלי הבן תאונה למדינה / עונה השוטר המסכן הבורסה נפלה / אנשים קופצים מהגג גם משיח קפץ / והודיעו שהוא נהרג הכל אבוד / בוכה עזרא דהן הקבלן משיח בשמיים / ואנחנו בלי הכסף כאן וירדנה היפה ממלמלת / זה לא יתכן. משיח לא יבוא משיח גם לא יטלפן... דצמבר המר / זעקו כותרות בעיתון ושר האוצר נתן במבט ראיון / הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם / מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם / האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול / ואותי מעניינת ירדנה יותר מהכל הולך למילואים וסופר את הכסף שאין. ומשיח לא בא משיח גם לא מטלפן... כן, כן משיח גם לא מטלפן.


**************************

המשבר הראשון הוא מלחמת יום כיפורים כשצבאות מצרים, סוריה וירדן תקפו אותנו ביום כיפור בשעה 14:00 בעיצומו של צום יום כיפור. וזאת למרות ההתראות שישנה נכונות למלחמה מצדם של מדינות ערב.

המשבר השני הוא רצח ראש ממשלה בישראל על ידי תושב מדינת ישראל יהודי שלא הסכים עם הדרך שראש הממשלה קבע.

מאז שני המשברים הללו יש יחס אי אימון כנגד ההנהגה במדינת ישראל מצד תושביה. וזה לא סוד. 

לצערנו הרב, כל פוליטיקאי רוצה להיות ראש ממשלה וזה רק לשם הנאתו האישית ולגרוף הון עצמי מעצם היותו ראש ממשלה. הוא אינו רוצה להיות ראש ממשלה רק בגלל שאכפת לו ממדינת ישראל ומתושביה. 
כל שנתיים וחצי בממוצע, מאז אותו רצח ראש ממשלה, רצח נתעב ביותר, יש לנו בחירות כלליות. אם זה בגלל שראש ממשלה כזה או אחר מתנהל מתוך אגו - מאניה או בשל נבצרות של ראש ממשלה בשל מחלתו.

בשנים האחרונות, ישנן קולות שלא מקבלים תוקף וחוזק מספיק מצד הציבור שיש צורך אמיתי לשנות את שיטת הממשל. לא רק להעלאות את אחוז החסימה, שבינתיים הועלה, אלא יש לחזק את הכנסת ואת נבחרי הציבור ולמנוע מהם כל פרק זמן קצר להתפזר ושוב בחירות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו - שמן ההגינות יש לציין שאין אני נמנה מבין בוחריו ודעתי הפוליטית ודעתו הפוליטית אינם זהים בכלל - חייב להשכיל ולהבין: אם הינך מעוניין להוביל, להנהיג, לשנות אזי עלייך לשנות פארפזה ולגבש סביבך קואליציה רחבה מקיר לקיר ולעשות צעדים כואבים.

אני זוכר את שתי ממשלות האחדות של יצחק שמיר ושמעון פרס בשנים 1984 - 1990. כשליכוד והמערך איחדו כוחות למרות המחלקות והלכו לממשלת אחדות לאומית על מנת להוריד את האינפלציה, להוציא את הצבא מלבנון וליצור אחדות בעם.
המצב דאז אינו אותו מצב דהיום אבל יש קווים מקבילים: העם מפולג בצורה קיצונית ביותר. יש משבר כלכלי חזק ולעם אין ביטחון כלכלי בכלל. העם רוצה שלום ולחיות בשלום. האיסלאם הקיצוני כדוגמת דאע"ש. העולם האיסלמי נגד מדינת ישראל. אילו הם רק דוגמאות מדוע אנחנו חייבים הנהגה מאוחדת: מדוע אנחנו חייבים ממשלת אחדות.

גם ההנהגה של מפלגת "העבודה" וגם ההנהגה של מפלגת "הליכוד" וגם ההנהגה של מפלגות "כחול לבן" ו - "ישראל ביתנו" חייבים לשים בצד את מלחמות האגו שלהם ולאחד כוחות ביחד. ללא ספק: מפלגת "הליכוד" - חזק בביטחון. מפלגת "העבודה" - חזקה בסוציאליזים, כלכלה. איחוד שתי הכוחות המרכזיים לתקופה של עשור, לפחות, ייצבו את  העם ואת  המדינה מכל הבחינות. תהיה אפשרות להגיע לשלום, ביטחון צבאי, ביטחון כלכלי: ומעל לכל אחדות בעם.

ראש הממשלה נתניהו חייב לזוז הצידה ולטפל בענייניו המשפטיים. לאפשר לחבר כנסת אחר מהמפלגה שלו לתפוס פיקוד ולהוביל את המפלגה לממשלה אחרת, כשבמקרה הזה: מפלגת רוטציה, מפלגת אחדות לאומית. 

נכון, סיבוב שני של בחירות 2019 לא ברורות לי בכלל מדוע הן חייבות להתקיים? 3 חודשים אחרי הבחירות האחרונות. ראש הממשלה נתניהו היה יכול להגיע לכנסת ולנשיא ולהודיע שהוא מפזר את הממשלה והוא פועל לכינונה של ממשלה חדשה במקומה: ממשלת אחדות לאומית, כדוגמת ממשלת שמיר - פרס. ההוצאה של כ - 2 מיליארד ש"ח, על פי דיווחים של התקשורת האלקטרונית, לבחירות הללו על רקע המצב הכלכלי הקיים במדינה אינו במקום.

נשאלת השאלה: ממתי סופרים את האזרח? ממתי שואלים את האזרח? כי מבחינת הפוליטקאים: העם מטומטם והעם משלם.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סרטן זה סרטן

תעסוקה שווה

חוסר אימון