החלטתי לפתוח את הלב, את המחשבות ולתת לכם להיכנס. בגלל זה אני חושף את היומן האישי שלי.
יהיה פה כיף ומצחיק.
קצת בלבלות.
לפעמים אפילו עצוב ושוב כיף ומצחיק.
מעשי חסד
קבל קישור
Facebook
X
Pinterest
אימייל
אפליקציות אחרות
-
הריני כאן....
שוב.
בימים האחרונים לא כתבתי כי התחרבשתי ביני לבין עצמי. הייתי כמו אריה בתוך כלוב. הלקתי את עצמי. בכיתי בכי מר עד השמיים, בוכה גם עכשו.
פאקינג 30 שנה עבדתי ובשנה האחרונה לא עובד בגלל תאונת עבודה שבגינה יש לי פוסט טראומה. יש כאלה שמפנים אותי לכל מיני סדנאות כשבסך הכל אני מבקש יחס אישי של אחד על אחד, חיבוק, אוזן קשבת לא סדנאות המוניות.
מי שמכיר אותי, מי שמקשיב לסיפור חיי והאונס שעברתי ואיך התמודדתי טוב מאוד עם זה מזכיר לי שאני חזק ומסוגל להתמודד עם כל דבר. ישנם רגעים שאני פשוט נשבר ושאני זקוק לנוכחות של חבר רק שיישב לידי וישתוק, שיקשיב לשתיקה הרועמת שלי. למה אני לא מרגיש חזק כל כך? למה אני מרגיש שעל כל דבר אני צריך להילחם על מה שמגיע לי?
אין לי סבלנות כבר........ היא פוקעת......... גם לסבלנות יש סוף.
***************************
שכל אחד יחיה את חייו איך שהוא רואה לנכון.
ושלא יגיד לאחר איך לחיות.
אתה רוצה לשמור שבת? תשמור אתה. אתה רוצה להיות בסדנא בנושא קלילות? תהנה מהסדנא. אתה הולך לסדנא ויפאסנה? יופי לך. אל תכריח אף אחד בנושא. מה שעושה לך טוב זה לא אומר שלאחר זה יעשה טוב.
נכתב בלשון זכר וזה מתייחס לשני המינים.
***************************
פורסם לפני יומיים מחקר מעניין מאוד בנושא "ציפרלקס זה לחלשים: נמצאה התרופה הטובה ביותר לריפוי דיכאון וחרדה"
מתברר שמעט טוב לב המופגן כלפי אחרים יכול לעזור לנצח תחושות של דיכאון וחרדה, כך על פי מחקר חדש שמפרסמת אוניברסיטת אוהיו סטייט. החוקרים מדווחים כי ביצוע מעשים טובים מוביל לשיפורים בולטים בבריאות הנפש, שלא נראו בשתי טכניקות טיפוליות אחרות הנפוצות לטיפול במצבים.
אולי חשוב לא פחות, מחבר המחקר דיוויד קרג, שהוביל את העבודה במסגרת עבודת הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה ב-OSU, מוסיף כי מעשי חסד כלפי אחרים היו ההתערבות היחידה שנחקרה בבריאות הנפש שהביאה לנבדקים להרגיש מחוברים יותר עם אחרים.
מתברר שמעט טוב לב המופגן כלפי אחרים יכול לעזור לנצח תחושות של דיכאון וחרדה, כך על פי מחקר חדש שמפרסמת אוניברסיטת אוהיו סטייט. החוקרים מדווחים כי ביצוע מעשים טובים מוביל לשיפורים בולטים בבריאות הנפש, שלא נראו בשתי טכניקות טיפוליות אחרות הנפוצות לטיפול במצבים.
אולי חשוב לא פחות, מחבר המחקר דיוויד קרג, שהוביל את העבודה במסגרת עבודת הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה ב-OSU, מוסיף כי מעשי חסד כלפי אחרים היו ההתערבות היחידה שנחקרה בבריאות הנפש שהביאה לנבדקים להרגיש מחוברים יותר עם אחרים."חיבור חברתי הוא אחד המרכיבים של החיים הקשורים הכי חזק לרווחה", מסביר קרג בהצהרה.
המחקר החדש גם מראה שמעשי חסד מועילים להילחם בדיכאון וחרדה, מכיוון שכאשר אנו עוזרים לאחרים, זה מוריד את מוחנו מהמחשבות השליליות שאחרת היו צורכים את תשומת הלב שלנו. ממצא זה מצביע במיוחד על כך שתפיסה נפוצה שאנשים רבים חולקים לגבי אחרים עם דיכאון עשויה להיות שגויה, על פי מחברת המחקר ג'ניפר שייבנס, פרופסור לפסיכולוגיה במדינת אוהיו. "לעיתים קרובות אנו חושבים שלאנשים עם דיכאון יש מספיק עם מה להתמודד, אז אנחנו לא רוצים להכביד עליהם בכך שהם מבקשים מהם לעזור לאחרים. אבל התוצאות האלה מנוגדות לזה", היא מסבירה, "לעשות דברים נחמדים עבור אנשים ולהתמקד בצרכים של אחרים עשויים למעשה לעזור לאנשים עם דיכאון וחרדה להרגיש טוב יותר עם עצמם".
בחמישה חודשים האחרונים למדתי על עצמי כמה תעצומות נפשיות יש לי..... למרות שגם אני בן אדם עם רגשות. כמה אני יכול להיות אריה בלהגן על אמי מאז שהתגלתה חולת סרטן המלונומה. מבחינתי כשהייתי ילד ציפיתי, היה לי ברור, שהיא תהיה שם בשבילי (לא משנה שהיא לא הייתה כשהייתי באמת צריך אותה). במיוחד עכשו שאבי לא בחיים כבר 11 שנה. כמובן, שסרטן המלונומה הוא לא סרטן הערמונית שאותו חטפתי והחלמתי. הסרטן הוא סרטן ולא משנה איזה סוג הוא. בחמישה החודשים האחרונים אני מלווה אותה לבי"ח וחזרה, מנהל את יומן הטיפולים שלה, מתקשר טלפונית ובוואטצאפ עם כל הגורמים הרלוונטים. רואה אותה מקשיב לה ברגעים הקשים לה שבהם היא אומרת שלא בא לה לחיות יותר ובמקביל היא בוכה ומשתדל לא לבכות יחד איתה כי אני צריך לתת לה חוסן גופני ונפשי. מודה ומתוודה: גם לי יש רגעים שגם אני רוצה להתפרץ בבכי ואז אני מתפרץ בבכי בבית שלי רק לא מולה. יש לי רגעים, במיוחד לפני השינה, שאני מתמלא בפחדים שהיא תמות ואז אני אשאר יתום מאבא ומאמא. ישנם רגעים שאני רואה, מדמיין, את ההלוויה שלה שבה אני מתפרץ בצעקות על אחותי שלא הייתה שם גם בשבילה וגם בשבילי וב...
נמאסה עליי הישיבה בבית מעל 120 ימים. מחלקת השיקום של ביטוח לאומי לא עוזרת בחיפוש עבודה שלא לדבר על נושא הסבה מקצועית. ציוותו לי מי שהיא שיותר לא עוזרת, בלשון המעטה. רמת הציפיות שלי ממנה היו גם ככה מלכתחילה נמוכות. יותר נמוכות מים המלח. חיפוש עבודה בענף המלונאות - הבנתי מהר מאוד שאין לי למה לחזור. לא יודע להסביר את זה, בכלל. או שאין עבודה בענף כי משפחות המפונים שוהים עדיין במלונות. או שיצא לי שם של אחד שלא מהסס להגיד את דעתו האישית - מקצועית, במילים אחרות: שאני לא יס מאן. או שמעדיפים להעסיק סטודנטים בשכר מגוחך ולא להעסיק עובדים מקצוענים. או שזה בעצם מיקס של כל הסיבות שהעלאתי. כנראה אין מקום בבתי מלון להעסיק אנשים עם מוגבלויות שזה בניגוד ל חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998. חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות אומר: עקרון יסוד 1.ז כויותיהם של אנשים עם מוגבלות ומחויבותה של החברה בישראל לזכויות אלה, מושתתות על ההכרה בעקרון השוויון, על ההכרה בערך האדם שנברא בצלם ועל עקרון כבוד הבריות. מטרה 2. ח וק זה מטרתו להגן על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות, ולעגן את זכותו להשתתפות ...
מאז השבת השחורה (7.10.2023) הגעתי לכמה וכמה תובנות: 1. החברה השתנתה לה לחלוטין. תהליך השינוי התחיל בגל הראשון של הקורונה רק שאותה השבת השחורה העמיקה את השינוי. לאף אחד כבר לא אכפת מאחר חוץ מהתחת של עצמו. מי שחשבתי אותו לחבר הוא בעצם לא חבר. כל אחד ואחד לחייו. לא מעוניינים לעזור, להושיט יד. 2. כשמאלן לשעבר, כמי שתמך במפלגת "העבודה" של רבין ופרס ז"ל, הפנמתי יותר ויותר שאין אימון בערבים ושהם לא רוצים בשלום ולא משנה מה תעשה עבורם אלא רק בלהשמיד אותנו (פסגת אהוד ברק כראש ממשלה - הנשיא קלינטון - יאסר ערפאת המחישה לי את זה טוב טוב). 3. החיים הם לא סרט שיש בו HAPPY END או סיפורי אגדות. הם בעצם מלחמה אחת מתמשכת ומתמשכת. אתה לא יכול לשנות אותם ואת האנשים. מה שכתוב זה מה שכתוב, לטוב ולרע. 4. לעולם, אבל לעולם, סטרייט לא יהיה גיי ולהיפך. זה שאני מתאהב במי שהוא לעולם לא יהיה גיי זו בעיה אחת גדולה שלי. 5. תוסיפו את העובדה שהדעות הפוליטיות הקצינו בצורה מפחידה. החברה הקצינה את דעותייה. דהיום אני לא יכול להביע את דעותיי מבלי לחשוש שמא הצד השני ייקבל עליי את הסיבוב. בנוסף, גם הפחד להגיד שא...
תגובות